materialsmaterials extranetextranet uk-flag

Oy CrossLam Kuhmo Ltd

Kuhmossa elämä perustuu puuhun ja metsään. Puuhun pohjautuva liiketoiminta on ollut avain alueen kehittymiseen jo tervan polton ajoista lähtien. Puunkäytön muodot ovat muuttuneet ja kehittyneet vuosisatojen aikana monin eri tavoin. Kuhmon metsistä on saatu paitsi puutuotteita asumiseen ja elämiseen, myös riistaa, marjoja ja terveellinen ympäristö, missä asua ja elää.

Puutuotteita on jalostettu Kuhmossa vuosisatojen ajan. Teknologian kehittyessä jalostusastetta on nostettu ja lisätty tasaisesti puun tuottamaa vaurautta ja hyvinvointia ihmisille ja yrityksille. Sahausliiketoiminta on ollut suurin yritystoiminnan osa Kuhmossa jo vuosikymmeniä. Sahauksen ympärille on vähitellen muodostunut yritystoimintaa, joka on hyödyntänyt sahan tuotteita omaan jalostukseensa. Kuhmoon keskittyi paljon puuteollisuuden osaamista. Sen seurauksena syntyi myös puuhun perustuvaa kehitys- ja koulutustoimintaa ja vertaansa vailla oleva puuklusteri, joka sai vuonna 2014 mukaansa Oy CrossLam Kuhmo Ltd:n, Suomen ensimmäisen CLT-levyä valmistavan yrityksen. Crosslamin tuottama CLT-levy valmistetaan lähialueen raaka-aineesta, joka on lujuusominaisuuksiltaan pohjoisen havumetsävyöhykkeen parhaita.

Yrityksen toiminta on saanut paljon huomiota osakseen ja on ollut merkittävänä tienraivaajana suomalaiselle puurakentamiselle. Ilman Crosslamin panosta kehitys olisi jäänyt muusta Euroopasta pahasti jälkeen. Crosslam on luonut uusia mahdollisuuksia puurakentamiseen ja vahvistanut uskoa puun käyttöön myös kerrostaloissa. Samalla Crosslam on luonut ympärilleen uutta puuta hyödyntävää yritystoimintaa.

Jo näiden alkuvuosien aikana saavutukset ovat olleet huomattavia. Helsingin lentoaseman keskeinen rakenne, ravintola Pier Zero sai upean Crosslam-kehyksen jo vuonna 2015. Sen jälkeen on toteutettu kymmeniä pientaloja, joita on esitelty mm. Laurin Talot ja Sadan Vuoden Talo televisio-ohjelmissa. Crosslamin CLT-levystä on myös rakennettu useita puukerrostaloja ja Suomen ensimmäinen CLT-koulu.

CrossLam Kuhmon käyttämä raaka-aine luo erinomaiset edellytykset valmistaa näkyviin jääviä puupintoja, mikä onkin yksi Crosslamin CLT-levyn vahvuuksia verrattuna muihin rakennuslevyihin. Levyn rakenne yhdessä puun lujuusominaisuuksien kanssa taas takaa vertaansa vailla olevat käyttömahdollisuudet. Ne tulevat ehkä parhaiten esiin kerrostalorakentamisen uudessa suuntauksessa, tilaelementtirakentamisessa. Tilaelementti on muuttovalmis kerrostalohuoneisto, jonka jäykkyyden sekä kuljetuksen ja asennuksen helppouden takaa juuri Crosslamin CLT-levy.

Crosslamin tarina näyttää saavan kaiken aikaa uusia versoja. Tuo tarina on kiinnostanut Crosslamin toiminnan alusta lähtien. Mukaan on saatu useita kansainvälisesti tunnettuja arkkitehtejä, jopa muusikoita ja mikä tärkeintä, onnellisia uuden puukodin omistajia. Moderni puurakentaminen jatkaa kasvuaan ja Crosslam sen mukana. Crosslamin CLT-levystä rakennetut kodit ja koulut ovat terveellisiä asumis- ja oppimisympäristöjä. Samalla luodaan rakentamisen tapaa, jossa tehdään merkittävää työtä myös ympäristön ja ilmaston eteen. Puutuotteet, kuten Crosslamin CLT-levy korvaavat runsaasti hiilidioksidia valmistuksessaan tuottavia betonia ja terästä. Yksin betoni tuottaa noin 5 % maailman hiilidioksidipäästöistä.

Crosslamin tarina on luonut ja luo edelleen ympärilleen onnellista elämää, niin työntekijöilleen kuin asiakkailleenkin. Sinäkin voit tulla osaksi Crosslamin tarinaa, siihen pääsee helposti mukaan.

 Ota yhteyttä tai tule käymään.

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Referenssit

CLT-elementtien valmistusprosessin yksinkertaisuus mahdollistaa räätälöidyt tuotteet, yksilöllisesti jokaista projektia varten. CLT on edullinen tapa toteuttaa laadukkaita, yksilöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia koteja sekä muita rakennuksia ja rakennusosia. Tutustu referensseihimme!

Lue lisää

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys