materialsmaterials extranetextranet uk-flag

CLT-levyn ominaisuudet

Crosslam = CLT = CrossLaminated Timber tarkoittaa massiivista puulevyä, joka valmistetaan liimaamalla ristiin kolme, viisi tai seitsemän lamelli- eli puulevykerrosta. Se on teollinen puutuote, joka valmistetaan aina asiakasmittoihin. Crosslamin valmistaman CLT-levyn maksimimitat ovat 3,2 m x 12 m. Levyn paksuus vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan 60 mm:stä 300 mm:iin. CLT-levyt ovat ristikkäin liimaamisen vuoksi vahvoja ja mitoiltaan stabiileja, joten niitä voidaan käyttää sekä rakennusten pysty- että vaakarunkorakenteissa.

CLT on luja ja ympäristöystävällinen rakennustuote. Rakenteellisilta ominaisuuksiltaan CLT-levyt ovat jäykkiä ja kestäviä, mutta myös kevyitä, vain viidesosa esimerkiksi betonin painosta. CLT mahdollistaa korkean puurakentamisen. Vancouveriin on rakennettu CLT-levystä 53 m korkea puukerrostalo ja Norjaan tehdään CLT-taloa, joka nousee yli 80 metriin.

Crosslamin tehtaalla CLT-levyn lapepinnat voidaan valmistaa näkyvänä tai ei näkyvänä laatuna. Näkyvä pinta hiotaan tehtaalla. Pinta tulee kuitenkin hioa vielä työmaalla ennen pintakäsittelyä. Ei näkyvä pinta toimitetaan asiakkaalle höyläpintaisena ja hiomattomana.

CLT-levy on erinomainen valmistuote tuomaan kodikkuutta, lämpöä ja luonnollista kauneutta sisä- ja ulkotiloihin. Se on samanaikaisesti myös rakenteellinen tuote, joka tarjoaa kustannustehokkaan tavan täyttää rakennusten asettamat vaatimukset.

 

Tutustu myös:

Tuoteominaisuudet
Crosslam-levyn laatuvaatimukset
Levyrakennetaulukko

Puuinfon sivustolta löytyvään CLT-tietoon

 

Kysy lisää:

p. +358 9 4282 7440
e. info@crosslam.fi

 

Tekniset tiedot

Puun luonnonmuovaamat ominaisuudet ovat monilta osiltaan vertaansa vailla. Näiden puun luonnollisten ominaisuuksien vuoksi CLT-elementit ovat erittäin lujia ja kapasiteettiinsa nähden kevyitä. Hyvin varusteltu CLT-elementti sopii sekä rakennuksen pysty- että vaakarungoksi.

Lue lisää

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys