materialsmaterials extranetextranet uk-flag

Crosslam mukana voittamassa vuoden 2018 Puupalkinnon

ma 5. marraskuuta 2018 09.40.00

Puupalkintotuomaristo jakoi vuoden 2018 Puupalkinnon Tuupalan alakoululle ja päiväkodille. Tuupalan koulun runkomateriaalina on käytetty Crosslamin CLT:tä. Suuressa osassa sisäseiniä CLT-pinnat on jätetty näkyviin. Palkintoperusteena tuomaristo totesi seuraavaa:

”Tuupalan alakoulu ja päiväkoti Kuhmossa on Suomen ensimmäinen CLT-rakenteinen koulu- ja päiväkotirakennus. Rakennuksen arkkitehtuuri on varmaotteista ja mieleenpainuvaa. Rakennuksella on voimakas identiteetti. Korkeat katot ja niiden alle kätkeytyvät aulat antavat rakennukselle sen ilmeen ja tekevät siitä helpon käyttää. Talon tunnistaa sen kaikista tiloista. Kaunis liikuntasali toimii myös Kuhmon kamarimusiikkijuhlien konserttisalina.  Puun tuntu on talossa vahvasti läsnä sekä ulkona että sisällä.

Rakennuksen toteutus paikallisin voimin korkealla laatutasolla on hieno esimerkki suomalaisesta rakentamisen osaamisesta. Avoin tiedotus hankkeesta sen rakennusaikana ja valmistuttua ovat olleet esimerkillisiä. Hanketta voidaan pitää monella tapaa onnistuneena julkisen puurakentamisen suunnannäyttäjänä ja edistäjänä.”

Vuoden 2018 palkintolautakuntaan kuuluivat Puulehden päätoimittaja, arkkitehti Mikko Viljakainen ja Puulehden toimituskuntaan kuuluvat Hilppa Iittiläinen ja Kirsi Pellinen. Puupalkintokilpailuun saapui määräaikaan mennessä 21 ehdotusta, joista esiraati valitsi 20 ehdotusta ehdolle Puupalkinnon saajaksi ja yleisöäänestykseen.

Palkinnonjakotilaisuus oli Puupäivän yhteydessä perjantaina 2.11.2018. Tuupalan koulun toteutuksessa osallisina ja palkintoa vastaanottamassa olivat:

  • Rakennuttaja/Tilaaja: Kuhmon kaupunki, hankevastaava Markku Pääkkönen
  • Arkkitehtisuunnittelu: alt Arkkitehdit Oy / Antti Karsikas
  • Pääsuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Karsikas Oy / Martti Karsikas
  • Rakennesuunnittelu: Suunnittelu Laukka Oy / Heikki Ainasoja
  • Urakoitsija: Rakennusliike Kuoma Oy, vastaava mestari Mauri Pulkkinen
  • Puuosien toimittajat: Keminmaan Puurakenne Oy, Kuhmon AAPuu Oy, Oy CrossLam Kuhmo Ltd, Versowood Oy

Lue lisää Puupalkinnosta Puuinfon tiedotteesta

Tutustu Tuupalan kouluun referenssit-sivulla

Katso lisää uutisia

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Referenssit

CLT-elementtien valmistusprosessin yksinkertaisuus mahdollistaa räätälöidyt tuotteet, yksilöllisesti jokaista projektia varten. CLT on edullinen tapa toteuttaa laadukkaita, yksilöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia koteja sekä muita rakennuksia ja rakennusosia. Tutustu referensseihimme!

Lue lisää

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys