materialsmaterials extranetextranet uk-flag

Helsinkiin nousee Crosslam-levyistä CLT-rivitalo

pe 4. toukokuuta 2018 14.12.00

Woodberg oy rakennuttaa parhaillaan yhtiön ensimmäistä kohdetta Helsingin Laajasaloon. Kyseessä on sikäli harvinainen rivitalohanke, että se toteutetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä eli CLT:stä.

Puurivitalossa voi omakotitalojen tapaan jättää kaikki sisäseinät ja -katon puupinnalle. Tätä mahdollisuutta on myös hyödynnetty Laajasalon rivitalossa.

– Puupintaa jää hyvin paljon näkyviin sisällä. Haluamme näyttää selvästi, että talo on puurunkoinen. Kaikille niille ihmisille, jotka ovat tulleet näyttöön tai halunneet lisätietoa talosta, on ollut tärkeä asia, että talo on puurakenteinen, yksi Woodbergin perustajista, arkkitehti Aleksi Niemeläinen kertoo.

Hänen mukaansa näytössä käyneet ihmiset ovat olleet pääasiassa nuoria perheitä ja pariskuntia, 20–35-vuotiaita.

– Nuorempia ihmisiä kiinnostaa myös se, mistä rakennus on tehty, eikä vain hinta ja sijainti, jotka varmasti tulevat kaikkien prioriteeteissa ykkösenä, Niemeläinen lisää.

Laajasalon rivitalo on Suomen toinen CLT-rivitalo. Ensimmäinen CLT-rivitalo on rakennettu vuonna 2017 Helsinkiin Honkasuon puutaloalueelle – sekin Crosslam-levystä.

Lue koko CLT-rakentamista käsittelevä juttu Rakennuslehdestä

 

Katso lisää uutisia

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Referenssit

CLT-elementtien valmistusprosessin yksinkertaisuus mahdollistaa räätälöidyt tuotteet, yksilöllisesti jokaista projektia varten. CLT on edullinen tapa toteuttaa laadukkaita, yksilöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia koteja sekä muita rakennuksia ja rakennusosia. Tutustu referensseihimme!

Lue lisää

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys