materialsmaterials extranetextranet uk-flag

Kuhmon puukoulu herättänyt kiinnostusta maailmalla

ti 6. maaliskuuta 2018 15.38.00

Suomen ensimmäistä CLT-massiivipuuelementeistä rakennettua koulua on käyty ihmettelemässä aina Saudi-Arabiaa ja Kiinaa myöten. Kaikenkaikkiaan Tuupalan kouluun on käynyt tutustumassa lähes 2000 vierailijaa.

– Sen kautta on pystytty todistamaan markkinoilla, että CLT:stä pystytään rakentamaan tämän tyyppisiä rakennuksia hyvin ja kustannustehokkaasti. Niistä saadaan monikäyttöisiä rakennuksia ja akustisesti hyviä opetustiloja, Crosslamin tuotantopäällikkö Markus Pääkkönen kertoo Ylen 2.3. julkaisemassa jutussa.

Pääkkösen mukaan kaikki julkisuus on ollut uudelle tekniikalle eduksi. Crosslam tekee CLT-elementeistä jo omakoti- ja kerrostaloja.

– Uusi tekniikka vaatii ensin tunnettavuutta rakennusalalla, varsinkin rakennussuunnittelijoiden puolella. Tämä hanke on tehnyt CLT-elementin tutummaksi, joten se osataan ottaa mukaan kilpailutuksiin vaihtoehdoksi.

Rakennusmateriaali Tuupalan puukouluun on lähimetsistä, CLT-elementit on tehty Kuhmossa ja lämmitys hoituu sahan kautta saatavan lämmön kautta. Koska puu on kaikessa mukana, on luonnollista, että puu myös näkyy.

– En tiedä, johtuuko se kengättömyydestä, puusta vai kalusteista, mutta täällä ei meteli kaiu käytävillä. Kyllä tämä puu myös kainuulaista silmää kiehtoo, tuumaa erityisluokanopettaja Tiina Ahtonen.

Tuupalan koulu (5500 m2) avattiin oppilaille helmikuussa. Noin 400 esiopetuksen ja peruskoulun oppilaalle tehty koulu palkittiin Rakennuspäivillä Pohjois-Suomen Paras Rakennusteko 2017 -palkinnolla.

 

Lue koko Ylen kirjoittama juttu

Katso lisää uutisia

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Referenssit

CLT-elementtien valmistusprosessin yksinkertaisuus mahdollistaa räätälöidyt tuotteet, yksilöllisesti jokaista projektia varten. CLT on edullinen tapa toteuttaa laadukkaita, yksilöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia koteja sekä muita rakennuksia ja rakennusosia. Tutustu referensseihimme!

Lue lisää

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys