materialsmaterials extranetextranet uk-flag

Puumannin rakennustyöt ovat käynnissä

ke 6. marraskuuta 2019 13.36.00

Crosslamin 200 mm paksuista CLT-levyistä tehdään Jyväskylään kaksi kerrostaloa. Puumannin talot rakennuttaa Y-säätiön omistama M2-Kodit.

Talojen rakentamisessa pyritään minimoimaan niiden hiilijalanjälki. Elementti Sampo Oy valmistaa kuivissa tehdasolosuhteissa tilaelementit. Työmaalla tilaelementit kasataan sääsuojassa vedenpitävästi. Tilaelementeistä rakentaminen nopeuttaa työmaavaihetta ja energiankulutus on perinteistä rakentamista energiatehokkaampaa, koska kuivatusenergian ja työmaan lämmityksen tarve ovat huomattavasti pienempiä. Puulementtien siirtoihin kuluu myös vähemmän energiaa, koska puu on betonia kevyempää.

Talojen energiatehokkuutta parantavat myös jäteveden lämmön talteenotto, vesikiertoinen lattialämmitys, huoneistokohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, jossa myös on lämmön talteenotto, aurinkopaneelivaraukset sekä puolilämpimät porrashuoneet.

Katso lisää uutisia

Tilaa Crosslamin uutiskirje

Tilaa alla olevan linkin kautta Crosslamin uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Sopivin väliajoin ilmestyvässä uutiskirjeessä kerromme Crosslamin ajankohtaiset kuulumiset ja käsittelemme puurakentamista mielenkiintoisista näkökulmista.

Tilaa uutiskirje

Referenssit

CLT-elementtien valmistusprosessin yksinkertaisuus mahdollistaa räätälöidyt tuotteet, yksilöllisesti jokaista projektia varten. CLT on edullinen tapa toteuttaa laadukkaita, yksilöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia koteja sekä muita rakennuksia ja rakennusosia. Tutustu referensseihimme!

Lue lisää

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.  |  Kivikatu 4, 88900 Kuhmo, Finland  |  Puh. +358 9 4282 7440  |  info@crosslam.fi
All content © 2019 Oy CrossLam Kuhmo Ltd.
Rekisteriseloste, evästeet ja yksityisyys